Γίναμε 14 Ετών!

5/3/2005 - 5/3/2019

Καταγράφουμε και Προβλέπουμε τον Καιρό στο Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τα τελευταία 14+ Χρόνια! ...και συνεχίζουμε!

spacer

Η ιστορία μας...

Ηταν 4 Μαρτίου του 2005 γύρω στις 11 το πρωί όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου: "Κύριε Τσιουκανάρα, υπάρχει ένα δέμα για σας από Αμερική!" Αυτό ήταν! Εφτασε! Λίγο αργότερα, πηγαίνω από την εταιρία ταχυμεταφορών για να παραλάβω τα συνοδευτικά έγγραφα του πακέτου για να προχωρήσω μόνος στον εκτελωνισμό, γιατί το κόστος της διεκπεραίωσης του από αυτούς ήταν υπερβολικό (88 ευρώ χωρίς φόρους κλπ)! Ετσι, αποφάσισα να το κάνω ο ίδιος, χωρίς βέβαια να έχω συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες που με περίμεναν!

Την επόμενη μέρα το πρωί, κατευθείαν στο τελωνείο του αεροδρομίου Μακεδονία για τον εκτελωνισμό! Εξαιρετικά χρονοβόρα κι επίπονη η διαδικασία και ειδικά η συναλλαγή με μερικούς κακούς τελωνειακούς που απέβλεπαν σε μίζες και γρηγορόσημα! Ευτυχώς, ένας υπάλληλος με καλή διάθεση με βοήθησε να ολοκληρώσω τη διαδικασία ξεπερνώντας τις τρικλοποδιές από τους προαναφερθέντες! Υστερα από 4 ώρες και με 55 ευρώ λιγότερα στην τσέπη μου, παραλαμβάνω το δέμα! Ηταν ένας ολοκαίνουργιος DAVIS Vantage Pro2, που θα αποτελούσε την καρδιά του meteothes.gr!

Μόλις έφτασα στο σπίτι τον μοντάρω και άρχίζω να κάνω τις διάφορες δοκιμές στο μπαλκόνι του σπιτιού! Είχα ήδη προετοιμαστεί αγοράζοντας από πριν ότι θα χρειαζόταν για την τοποθέτησή του στην οροφή της πολυκατοικίας, κάτι που έγινε το επόμενο πρωί! Μέχρι το απόγευμα, είχα κατασκευάσει μια ιστοσελίδα βασισμένη στα πρότυπα που προσέφερε η DAVIS στο συνοδευτικό software. Η απλότητά της, μου επέτρεπε να την ανεβάσω προσωρινά στα userpages του παρόχου ISP για να βάλω το σταθμό online.

Μέχρι το τέλος του Μάρτη, τοποθετήθηκε και το kit του ανεμιστήρα για τον κλωβό του σταθμού, καταχωρήθηκε το domain meteothes.gr και έτσι άρχισε αυτή η μεγάλη περιπέτεια! To Σεπτέμβριο του 2006, τοποθετήθηκαν και οι ηλιακοί αισθητήρες και σιγά-σιγά η ιστοσελίδα άρχισε να εξελίσσεται συνεχώς και να φτάνει στη σημερινή μορφή της με την πληθώρα των πληροφοριών!

Πέρασαν 12 χρόνια με άπειρα ξενύχτια για βελτίωση και εξέλιξη των ιστοσελίδων, οικονομίες για την αγορά ή βελτίωση του εξοπλισμού (server κάμερες, ανταλλακτικά κλπ), ενοικίαση χώρου webhosting αλλά και ένα συνεχή αγώνα για να είναι online 24 ώρες το 24ωρο! Υστερα από 12 χρόνια, η αποδοχή που απολαμβάνει αυτή η προσπάθεια από τους συμπολίτες μου Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, η ικανοποίηση που νοιώθω όταν προσφέρω τα δεδομένα των καταγραφών σε φοιτητές και φορείς για διάφορες εφαρμογές και μελέτες, μου δίνουν τη δύναμη που χρειάζομαι για να συνεχίσω και να βελτιώσω αυτή την προσπάθεια παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν!

Κλείνω αυτή την επετειακή αναδρομή, με την υπόσχεση πως όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, το meteothes.gr θα είναι μια αξιόπιστη πηγή στα καιρικά δρώμενα του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης!

Χρόνια μας Πολλά!

Τσιουκανάρας Αθανάσιος - Διαχειριστής

spacer
Εξωτερική Μονάδα Μετεωρολογικού Σταθμού (ISS)
Η Κεντρική Κονσόλα με τον Καταγραφέα Δεδομένων
© 2005-2020, meteothes.gr

 

Please disable your adblock and script blockers to view this page