Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εκδόθηκε από: meteothes.gr
Ενημερώθηκε: Τετάρτη, 24/04/2024 06:00
 
Σήμερα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Απόψε

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Πέμπτη

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Πέμπτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Παρασκευή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Παρασκευή
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Σάββατο

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Σάββατο
(νύχτα)
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
<2 mm. <5 mm.
Μέγ: 22° Ελάχ: 15° Μέγ: 19° Ελάχ: 12° Μέγ: 22° Ελάχ: 14° Μέγ: 22° Ελάχ: 14°
               
ΔΝΔ
4→10-25
km/h
Σχεδόν μέτριος
Ν
11→6
km/h
Πολύ ασθενής
ΔΝΔ→ΔΒΔ
6→21-40
km/h
Ισχυρός
Β
13-32
km/h
Μέτριος
Β→ΝΔ
7-27
km/h
Σχεδόν μέτριος
Ν→ΑΒΑ
10-26→4
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΝΝΑ
3→15-33
km/h
Μέτριος
Ν→ΒΒΑ
10-33→άπνοια
km/h
Μέτριος
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 3
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 22°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 10 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το απόγευμα.
Απόψε
 
Σχεδόν νεφελώδης. Πιθανότητα βροχής. Διάσπαρτοι όμβροι πιθανόν. Ελάχιστη 15°. Aνεμος νότιος περίπου 11 km/h το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 6 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Πέμπτη
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Διάσπαρτοι όμβροι πιθανόν. Μέγιστη 19°, αλλά πτώση θερμοκρασίας το απόγευμα. Δείκτης UV μέχρι 3. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό-βορειοδυτικό περίπου 21 km/h, με ριπές έως 40 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 12°. Aνεμος βόρειος περίπου 13 km/h, με ριπές έως 32 km/h.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 22°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος βόρειος περίπου 7 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 14°. Aνεμος νότιος περίπου 10 km/h, με ριπές έως 26 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό περίπου 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Μέγιστη 22°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 15 km/h, με ριπές έως 33 km/h, το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 14°. Aνεμος νότιος περίπου 10 km/h, με ριπές έως 33 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 24°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 14 km/h, με ριπές έως 30 km/h, το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 15°. Aνεμος νότιος περίπου 10 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το απόγευμα.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 15°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 9 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό περίπου 3 km/h μετά τα μεσάνυχτα.

WXSIM: Αρχική διαμόρφωση σελίδας πρόγνωσης: Saratoga-Weather.org. Προσαρμογή στα Ελληνικά: Τσιουκανάρας Αθανάσιος.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γραφική παράσταση πρόγνωσης

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη, παράγεται από το λογισμικό WxSim και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από το σταθμό της Π.Π. Γερμανού, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ευρύτερη περιοχή αυτού. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (37 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

Ακρίβεια: Η ακρίβεια της πρόγνωσης είναι καλύτερη από 80% για τις επόμενες 24 ώρες, 70% για τις επόμενες 48 ώρες και ακολουθεί φθίνουσα πορεία σε βάθος χρόνου. Μεγαλύτερη ακρίβεια παρέχεται για τις επόμενες 2-3 ημέρες, ενώ από τις 3-6 καταγράφεται περισσότερο η τάση εξέλιξης του καιρού.

Πρόγραμμα ενημερώσεων: 06:30 - 12:30 - 18:30 - 23:30 τοπική ώρα (GMT+3 θερινή ώρα, +2 χειμερινή ώρα)