Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εκδόθηκε από: meteothes.gr
Ενημερώθηκε: Κυριακή, 26/06/2022 12:00
 
Tο
απόγευμα
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Απόψε

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Δευτέρα

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Δευτέρα
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Τετάρτη
(νύχτα)
Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
<2 mm. 2 mm.
Μέγ: 32° Ελάχ: 24° Μέγ: 31° Ελάχ: 24° Μέγ: 32° Ελάχ: 24° Μέγ: 30° Ελάχ: 22°
               
ΝΔ
12-38
km/h
Μέτριος
Ν→ΔΝΔ
12-30→4
km/h
Μέτριος
Δ→ΝΝΔ
6→13-29
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΝΝΔ
12-28→3
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΔΝΔ
6→12-31
km/h
Μέτριος
Ν
13-30→4
km/h
Μέτριος
Ν
8-27→17-32
km/h
Μέτριος
ΝΝΑ→Β
11-33→άπνοια
km/h
Μέτριος
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 9
 Πολύ Yψηλή 
UV: 9
 Πολύ Yψηλή 
UV: 9
 Πολύ Yψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Tο απόγευμα
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 32°. Δείκτης UV μέχρι 8. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 12 km/h, με ριπές έως 38 km/h.
Απόψε
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 24°. Aνεμος νότιος περίπου 12 km/h, με ριπές έως 30 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό περίπου 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 31°. Δείκτης UV μέχρι 9. Aνεμος δυτικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό περίπου 13 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το απόγευμα.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 24°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 12 km/h, με ριπές έως 28 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 3 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 32°. Δείκτης UV μέχρι 9. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 6 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 31 km/h, το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Ελάχιστη 24°. Aνεμος νότιος περίπου 13 km/h, με ριπές έως 30 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 30°. Δείκτης UV μέχρι 9. Aνεμος νότιος περίπου 8 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 17 km/h, με ριπές έως 32 km/h, το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 22°. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 11 km/h, με ριπές έως 33 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός περίπου 2 mm.
Πέμπτη
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Μέγιστη 30°. Δείκτης UV μέχρι 9. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 7 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 18 km/h, με ριπές έως 33 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής. Καταιγίδες πολύ πιθανόν, μερικές ίσως έντονες. Ελάχιστη 22°. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 7 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 31°. Δείκτης UV μέχρι 9. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό περίπου 14 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 24°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 9 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα.

WXSIM: Αρχική διαμόρφωση σελίδας πρόγνωσης: Saratoga-Weather.org. Προσαρμογή στα Ελληνικά: Τσιουκανάρας Αθανάσιος.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γραφική παράσταση πρόγνωσης

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη, παράγεται από το λογισμικό WxSim και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από το σταθμό της Π.Π. Γερμανού, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ευρύτερη περιοχή αυτού. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (37 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

Ακρίβεια: Η ακρίβεια της πρόγνωσης είναι καλύτερη από 80% για τις επόμενες 24 ώρες, 70% για τις επόμενες 48 ώρες και ακολουθεί φθίνουσα πορεία σε βάθος χρόνου. Μεγαλύτερη ακρίβεια παρέχεται για τις επόμενες 2-3 ημέρες, ενώ από τις 3-6 καταγράφεται περισσότερο η τάση εξέλιξης του καιρού.

Πρόγραμμα ενημερώσεων: 06:30 - 12:30 - 18:30 - 23:30 τοπική ώρα (GMT+3 θερινή ώρα, +2 χειμερινή ώρα)